Christelijke Oranjevereniging IJzerlo

Zomerfeest in IJzerlo, Johann op herhaling

IJZERLO – Na regen komt zonneschijn, zo ook in IJzerlo. Na een paar weken onbestendig weer keerde de zomer net op tijd voor het IJzerlose Zomerfeest volledig terug.

Op woensdagavond werd het Zomerfeest traditioneel geopend met het ophalen van de koning. Een stoet van 16 versierde wagens toog van het feestterrein naar de nieuwe residentie van koning Wiljo Brusse, die recent besloot om vanuit Aalten naar zijn geboortegrond terug te keren. Daar aangekomen werd door de voorzitter teruggeblikt op de koning Wiljo Brusse en jeugdkoning Mees Bosmann. Als een van de laatste plichtplegingen in zijn regeerperiode overhandigde koning Wiljo een akte van verdienste aan bakker Rudolf Brunsveld die sinds jaar en dag de taarten verzorgd die het IJzerlose koningspaar namens de Oranjeverening aan leden met gezinsuitbreiding mag aanbieden. Na het nuttigen van een hapje en een drankje keerde de stoet terug naar het feestterrein aan de Huisstededijk, waar de avond werd afgesloten met een barbecue en muziek van DJ Robby Reyes.

Op vrijdag wordt er in IJzerlo door jong en oud gefietst. In twee groepen werden de deelnemer aan de fietsdropping naar de St. Vituskerk in Hoch Elten vervoerd. Na een ‘blick ins Rheintal’ kregen de deelnemers een routebeschrijving en werd de thuisreis van ca. 35 km naar IJzerlo aanvaard. Ook aan de ravitaillering was gedacht, bij het Dorpshuus te Vasselder konden de benen gestrekt en de kelen gesmeerd worden. Ook aan de minder actieve fietsers was gedacht, zij konden zich tegen de avond melden voor een korte tocht die onder andere door Sinderen voerde. De avond werd ingevuld met Piano House een muzikaal verzoeknummer programma o.l.v. Hans Jansen, waar diverse IJzerlose talenten spontaan hun steentje bijdroegen.

De zaterdag werd gestart met ‘Iezerlo got talent’, hierbij stalen Dewi Veldjesgraaf en Kim Klijn Hesselink de show met het nummer ‘Ik en mijn pony’. Vervolgens streden 8 teams onder het motto ’Stoek um d’r in’ om de eer bij het buurtspel. Teams bestaand uit 1 chauffeur en 9 duwwers moesten daarbij met een autootje zo snel mogelijk een uitgezet parcours afleggen en met zoveel mogelijk teamleden in de auto gaan zitten. Het team ‘Rondom de Klokkemaker’ wist het spel dat naast snelheid ook draaide om stuurmanskunst en tactiek nipt te winnen. De zaterdagmiddag stond naast allerlei spellen voor jong en oud vooral in het teken van het koningschieten. Bij de jeugd wist Mick Gussinklo de romp naar beneden te schieten. Niet veel later was het Johann Eenink die bij de volwassenen het verlossende schot loste. Daarmee gaat de koning van 2016 op herhaling en mogen hij en zijn vrouw Willemien wederom een jaar de Oranje sjerp dragen.

Zaterdagavond werd het zomerfeest afgesloten met een optreden van de Marcus & Taylorband, zij maakten er samen met het publiek een geweldig feest van.