Christelijke Oranjevereniging IJzerlo

koning jeugd

Zomerfeest in IJzerlo met Anno Prinzen als nieuwe koning

17-08-2015 04:50

IJzerlo heeft een schitterend zomerfeest achter de rug. Op de woensdagavond trok een stoet van versierde wagens van het feestterrein naar de koninklijke residentie van de heersende koning Evert Jan Groot Nibbelink. Na een drankje en muziek van Crescendo werd de terugreis inclusief koning en jeugdkoning Bram Hoftijzer ingezet richting het feestterrein aan de Huisstededijk. Daar werd de avond afgesloten met barbecue en muziek van de Dalia's. 

De donderdag- en vrijdagavond stonden in het teken van 2 opvoeringen van het openluchtspel "TOTEM". 
Zaterdag is zoals altijd het dagfeest. De dag begint dan met de playbackshow. In 2 leeftijdscategorieën werd er gestreden om de prijzen. Met dit jaar als winnaar Isabel Brunsveld en Sophie Kleinhesseling bij de jongste groep. Bij de volwassenen waren het Remco en Benthe Wassink die met de beker aan de haal gingen. 
Zaterdagmiddag is er natuurlijk het vogelschieten en diverse andere spelletjes.
Bij het vogelschieten loste Anno Prinzen het verlossende schot. Hij mag zich een jaar lang koning van IJzerlo noemen. Samen met partner Mariël Steenbreker zal het zeker lukken om de IJzerlose bevolking aan te sturen. Jade Bosmann mag zich een jaar lang jeugdkoningin noemen. 
Het buurtspel werd dit jaar gewonnen door Hoktijzer. Ze waren in de finale van het levend tafelvoetbal sterker dan Essinkhoek. 
Het zomerfeest werd afgesloten met een spetterende feestavond met Lady en de Vageband. Mede dankzij het mooie weer was het een prachtig zomerfeest in IJzerlo.