Christelijke Oranjevereniging IJzerlo

Toneelavond zaterdag 2 mei 2015

Toneelvereniging 't Buurtschap uit Sinderen speelde voor ons het stuk "Oud zeer", een toneelspel in 4 bedrijven geschreven door Ruud van Ling.

70 Jaar leven in vrijheid is iets om bij stil te staan. Daarom kozen wij dit jaar een stuk dat gaat over de 2e wereldoorlog.

De oude mevrouw Tonia van Appingen is “fout” geweest in de jaren 1940-1945 en vindt dat zij daar met haar NSB-verleden te lang en te veel voor gestraft is. Ze heeft haar nicht Suzan alleen moeten opvoeden en ook Suzan is beïnvloed door de bitterheid van haar tante. De oude mijnheer Simon Hesmerg is een overlevende van de holocaust. Hij vertelt hierover aan zijn zoon Paul. Al jaren wonen Tonia en Simon naast elkaar zonder elkaar écht goed te kennen en te weten van elkaars verleden. Maar iets zorgt er voor dat men met elkaar verbonden raakt.

Wie houdt van een toneelstuk met pittige dialogen over toch wat beladen onderwerpen, maar ook hoopt op een “lief” einde krijgt met 'Oud zeer' waar voor zijn geld. Het toneelstuk is wat lang en complex, daarom is het minder geschikt voor basisschoolkinderen.

Rolverdeling:

 Simon   Joop Lammers 
 Tonia   Jo Bulsink 
 Susan   Tine Maatman
 Paul   Coen Velthorst 
 Marja   Judi Westerveld